i l o v e y o u :]

pastel*.゜


Entry About Tutorial Friends Follow D'Board


  • NO HARSH WORDS. NO NEGATIVE MINDS. NO COPY PASTE. APPRECIATED THAT !


owner

Contact Me

Iklan. Click click.
7:05 PM | 16 Bow(s)





  •   
COLLEGE LIFE





         Assalamualaikum hello babes and uolls! How are you guys doing.??????? gOOOOOOOd.? Hahaha morning have nice day and please bangun wey dah pagi!  Lama gila tak update blog since tamat sekolah ni. Yela habis sekolah cari any job and then nk arrange pasal study lagi. Huh bole dibuat gila nak arrange pasal study ni. Yela sekarang kan banyak IPTA/ IPTS yg mai surat bertimbun nahh. Feelings artis pulaks iolss  Haha mmang pening pale bila menunggu rayuan upu as like hell wey Hm sebab bukan senang nk dpt masuk UIT, UTM or any under govern even iolss & uolss dapat 7A++ straight kan.? Tetap tak dpt juga. peliks juga govern ni. Kesian iolss dgn uolls apa nk buat kalau IPTA tak panggil lagi  




  
       Sekarang pun ada dah untuk kolej yg ada SKM (SIJIL KEMAHIRAN MALAYSIA) untuk student yg really nak amek ada sijil kemahiran kan.? etc : GIATMARA,POLITEKNIK, IKM, IKBN, KOLEJ KOMUNITI, ILP, and else lah kan banyak sebenarnya under govern uolls boleh pick untuk nak sijil. And in my suggest lah kan, better ada dua2 sijil.  What i means dua sijil (maybe satu sijil untuk Kemahiran and uolss boleh sambung lagi untuk diploma) Kalau kita ada sijil diploma saja, tapi kemahiran kita tak belajar so kita tak tahu kemahiran apa kita ada even kita ada sijil diploma. Kan. Kalau minta kerja, pergi lah tanya org mesti nak tanya ada skill ke tak bagai. but depends lah kan sebab rezeki Tuhan yg tentukan untuk masing2. Ini iolls punya suggestion lah  Its okay kalau kita belajar lama demi nak 2 sijil. Kalau belajar untuk ambil sijil je baru dlm 2 or 3 years. Then boleh sambung ke diploma right.? So dua2 kemahiran kita dah ada  And what my uncle said, kalau kita belajar untuk ambil sijil mcm dlm IKBN, IKM or else, bila dah habis belajar, orang akan cari kita, sebab kita dah ada banyak skill (atas course kita) and org akan ambil kita kerja. But depens atas rezeki masing2. Iolls tk cakap dijamin akan dpt kerja, but bila dah ada kemhiran ni, org akan keep going cari kita kan  




 Iolls pun pening pale bila fikir. Sebab rayuan upu must wait until november  baru untuk 2nd intake. Masa berjalan right.? I dont think so i can get any IPTA recall from uitm or else sebab my kwan pun tunggu 2 years about mohon mohon until gve up then bru dpt recall dari ipta uitm and else. Huh kita dah buang masa right dari situ.? Just only in diploma 
Huh. And kalau tamat belajar kita kena cari kerja sendiri and belum tentu dpt kerja sebab kerja sekrang need more kemahiran kan.? "Ada kemahiran tak, tahu kemahiran anything tak" See org cari kerja skrg org always asking abt this question  But uolls jgn pening pale fikir. Anggap small matter je and if dapat masuk under IPTA GOVERN UITM, UTM or else pun alhamdulilah bersyukur juga kan.? Siapa taknak masuk kan.? Gilaaa ahh student study sana kan, But student UITM, U mana2 ni suka pandnag rendah dgn budak2 POLI,IKBN (yg ada kemahiran) Please jgn pandang rendah.  Belajar semua sama je. Jgn nak bangga sangat belajar di UITM, mana2 U kalau kemahiran korang takde kan.? Haaa please think twice before judge.  Sekarang bukan senang nak masuk POLI, IKBN ke apa, sebab dorang semua nak sijil spm bagus2 taukk. No credits on maths, bm ke apa tak dpt masuk. Siapa kata bdk kemahiran tk pandai.? Dorang lagi lebih tahu pasal kemahiran sebab dorang dah belajar.  So think back ok 

 "I hope so i get any suggest & feed back from you guys . BIG THANKS "  REALLY APPRECIATED THAT 



16 comment (s) | Jom comment (s)